YOGALÆRER TRÆKKER ELEVER OG LÆRERE FRA HELE VERDEN TIL AARHUS

Janni Daugaard fra Aarhus rejser om to uger til Dublin, hvor hun er inviteret til at undervise, og til foråret trækker hun yogaelever og -lærere fra hele verden til Aarhus.

Janni er inviteret til at undervise til det såkaldte European Yogi Nomads, en yogafestival, der løber af stablen to gange årligt rundt omkring i Europa og samler yogainteresserede fra hele verden. Til foråret 2016 trækker Janni arrangementet til Aarhus, hvor hun som vært vil byde yogafolk fra hele verden velkommen til byen.

Janni Daugaard er freelance yogalærer med faste klasser i Aarhus samt workshops og andre arrangementer rundt omkring i landet. Hun har lige så stille fået opbygget et ry som en yderst kompetent underviser, der kombinerer sin fysiske yogaundervisning med mentalt arbejde og et indblik i indiske myter, filosofi og ayurveda. Hun når et delmål i sin karriere, når hun i slutningen af september skal undervise yogafolk fra hele verden i Dublin.

”European Yogi Nomads er et internationalt yoga event, der flytter rundt mellem forskellige europæiske storbyer. Deltagerne kommer fra hele verden for at lave yoga og netværke. European Yogi Nomads handler om at fordybe sin yogapraksis, møde nye venner og opleve nye steder,” siger Janni Daugaard.

”Jeg har deltaget i seks af de tolv events, der er blevet afholdt indtil nu, og jeg er stolt over at være blevet spurgt om jeg vil undervise i Dublin. For mig personligt er det en blåstempling som yogalærer at undervise ved et internationalt yogaevent som European Yogi Nomads. Det er hårdt arbejde at starte som selvstændig yogalærer, ikke mindst når man gerne vil forsørge sig selv ad den vej. Så denne mulighed er mit hårde arbejde, der begynder at bære frugt,” fortæller hun.

Hvad kommer det til at betyde for Aarhus at få Nomaderne til byen?
”European Yogi Nomads er mere end bare den fysiske del af yogaen. Det handler også om at opleve nye steder. Det er meget rejselystne mennesker, der deltager i disse events. De er nysgerrige på verden og åbne for at møde nye mennesker og nye kulturer. Destinationerne i European Yogi Nomads er ikke nødvendigvis altid de største og mest kendte byer. Og derfor bliver arrangementet medvirkende til, at man rejser til steder i Europa, man måske ellers ikke var kommet til. Og når man tager hjem efter en god oplevelse, så fortæller man jo vennerne om denne fantastiske destination. Og vi ved jo alle sammen, at den type markedsføring er den bedste markedsføring en by kan få.

Aarhus rummer stærke alternative kræfter: Der er en stærk iværksætterkultur, vi har naturen helt tæt på byen, der er en stor lyst til at gøre noget andet, at skabe alternative muligheder, hvad enten det er måden at bo på, samarbejde på eller arbejde på. Det er ikke en bestemt type, der går til yoga. Som underviser mærker jeg hver eneste dag mangfoldigheden blandt mine elever. Hvis jeg skal give et fællestræk er det at de ikke hænger sig i forskelligheder men er åbne og rummelige mennesker. At få European Yogi Nomads til byen betyder, at vi skaber et event til en stor gruppe forskellige mennesker, der kan se potentialet i det Aarhus har gang i. Vi får dermed også skabt en anderledes opmærksomhed omkring Aarhus,” slutter hun.

European Yogi Nomads er for alle interesserede. Læs mere på http://www.yoginomads.eu/

Janni Daugaard er 34 år og bosiddende i Aarhus. Hun har undervist siden 2008. Hun har Hamsa Yogas 200 timers teacher training samt diverse efteruddannelser – blandet andet med fokus på restorativ yoga. Til vinter påbegynder hun sin 300 timers teacher training i Berlin.