Tre markante internationale kvindelige samtidskunstnere og -debattører på CLICK Seminar 2015

Når femte udgave af CLICK Festival buldrer løs på den gamle værftsgrund i Helsingør fra den 14. til den 17. maj, tager festivallen både form og indhold til et nyt niveau. Dels introducerer festivallen et nyt 24 timers event, hvor musik, performance og udstilling smelter sammen og udfordrer det traditionelle festivalformat. Dels byder CLICK Festival på et heldagsseminar med prominente talere fra ind- og udland, der alle stiller skarpt på menneskets identitet i en højteknologisk samtid.

På CLICK Seminar den 15. maj kan man opleve tre ekstraordinære kvindelige kunstnere på scenen, som med hver deres særegne sans for humor, provokative virkemidler og frembrusende æstetik har frembragt kunstværker, der uden omsvøb skaber debat om bl.a. kønnets rolle på internettet og den måde vores identitet formes af den digitale verden.

Fra Australien gæster Francesca da Rimini, der som en del af kunstnergruppen ’VNS Matrix’, var med til at skabe den første cyberfeministiske bølge i 90’erne. Fra Taiwan siger vi velkommen til Shu Lea Cheang, hvis værk ’Brandon’ var det første internetbaserede kunstprojekt købt af The Guggenheim Foundation. Cheang har igennem sin karriere været en pionerende skikkelse, og været med til at skabe anerkendelse omkring mediekunsten som genre i bredere kredse. Lu Yang er på trods af sin unge alder (26 år) allerede etableret sig som en af Kinas førende samtidskunstnere, og er i sit udtryk konfrontationssøgende, morbid og bestemt ikke for sarte sjæle.

Der er lagt op til et møde mellem generationer og verdensdele, når disse tre, med kunsten som affyringsrampe, vil diskutere, hvordan teknologien påvirker menneskets eksistens.

TID, STED OG PRIS

Festivalen løber af stablen 14.-17. maj 2015. Festivalen har fire spor; Seminar, Live, Play og Performance.

CLICK Seminar: Art, Technology og Human Existence: Fredag den 15. Maj, 10.00 – 18.00, Store Scene, Kulturværftet, Helsingør. Blandt talerne er Stellarc, Richard Stallman og Jennifer Lyn Morone. Billetter: Pris: 250 KR.

CLICK Play (i samarbejde med w00t): Torsdag den 14. maj, pladsen for Kulturværftet, Helsingør: Gratis adgang. Gratis adgang.