Sydkorea sender delegation til DTU

Sydkoreas førende tekniske universitet, KAIST, udviser stor interesse for DTU og besøger mandag den 26. oktober universitetet i Lyngby.
Lige børn leger bedst. Derfor er der opstået gensidig interesse mellem DTU, Danmarks Tekniske Universitet, og Sydkoreas førende tekniske universitet, KAIST (Korean Advanced Institute of Science and Technology) beliggende syd for Seoul.
Mandag den 26. oktober aflægger en delegation fra Sydkorea på i alt 11 personer besøg på DTU. Besøget er resultatet af flere års stadig tættere kontakt mellem DTU og KAIST.
”Vi er utrolig glade for forbindelsen til KAIST, og vi har meget til fælles trods den kulturelle og geografiske afstand. Blandt andet er både DTU og KAIST meget ambitiøse og stræber efter at være blandt de førende tekniske universiteter i vores respektive regioner. Desuden er begge universiteter stærkt optaget af innovation,” siger DTU’s rektor, Lars Pallesen.
Under mandagens besøg vil de sydkoreanske gæster præsentere flere af deres forskningsresultater, og en række af DTU’s forskere vil kvittere med at dele deres.
DTU og KAIST har flere sammenfaldende forskningsområder, hvor begge universiteter udmærker sig internationalt. Det gælder bl.a. informationsteknologi, optisk teknologi samt energi- og miljøområdet, det såkaldte cleantech-område med forskning i bl.a. el- og hybridbiler og bæredygtig energi.
”Vi kan se en stærk strategisk partner i KAIST, og både DTU og KAIST vil kunne drage nytte af et gensidigt samarbejde. Det vil gavne forskningen på begge sider af kloden, når de bedste hjerner udveksler ideer og viden,” uddyber Lars Pallesen.
DTU har flere strategiske alliancepartnere uden for landets grænser, bl.a. det tekniske universitet i München i Tyskland og det tekniske universitet i Eindhoven i Holland.