Stort pristjek – her får du mest ski for pengene

Ta’ to og betal for en. Sådan lyder det ofte i supermarkederne, når tilbuddet er ekstra godt. Nu viser et stort pristjek af skiferier i Europa, som rejsesøgemaskinen Skyscanner har gennemført, at den slags tilbud også gælder skiferier. Således kan skientusiaster droppe den årlige tur til Alperne og i stedet tage på to ture til skisportssteder i Østeuropa for de samme penge.

Borovets og Kopaonik siger nok ikke mange danskere meget, men prisbevidste skientusiaster vil vide, at der er tale om to skisportssteder i hhv. Bulgarien og Serbien, som både er gode og billige. De to destinationer er blandt de billigste i Skyscanners pristjek af Europas mest populære skisportssteder – faktisk mere end 10.000 kr. billigere end det dyreste.

Mens serbiske Kopaonik er 10.013 kr. billigere, er bulgarske Borovets hele 13.267 kr. billigere end undersøgelsens dyreste skisportssted, schweiziske St. Moritz, hvor to personer må hoste op med 18.939 kr. for en uge på ski. En uge i Borovets for to personer fås for blot 5.672 kr.
Mest Alpe-sne for pengene i Zell am See

Det er Europas førende rejsesøgemaskine, Skyscanner, der har tjekket priserne for en skiferie for to personer inkl. syv overnatninger, seks dages liftkort samt ski- og støvleleje på de mest populære skidestinationer i Europa. Undersøgelsen viser, at skiturister får markant mere for pengene ved at droppe de traditionelle steder i Alperne og i stedet vælge de nyere og mere ukendte steder i Østeuropa.

I gennemsnit er en uges skiferie på en af de østeuropæiske skidestinationer hele 37 % – hvad der svarer til 4.455 kr. – billigere end de traditionelle skisportssteder i Alperne, Norge og Sverige. Et af de mest populære skiområder, franske Val D'Isere er at finde i den dyre ende af skalaen – dobbelt så dyr som Borovets i Bulgarien. Insisterer man på en skiferie i Alperne, får man mest for pengene i Zell am See i Østrig, hvor to personer kan boltre sig på pisterne i en uge for 10.300 kr.

De fem billigste skiområder

Destination En uge på ski
Bulgarien - Borovets kr. 5.672
Slovenien - Krvavec kr. 6.387
Rusland - Sochi kr. 7.940
Serbien - Kopaonik kr. 8.926
Skotland - Glenshee kr. 9.264

De fem dyreste skiområder

Destination En uge på ski
Schweiz - St Moritz kr. 18.939
Schweiz - Verbier kr. 15.562
Østrig - St Anton kr. 13.449
Frankrig - Val D'lsere kr. 13.036
Frankrig - Chamonix kr. 12.839