Sommeren der gik - på Kulturværftet og Toldkammeret

Det har været en virkelig god sommer på Kulturværftet og i Toldkammeret.

Vi lagde ud med den årlige sommerfest, nemlig Fest på Kajen, hvor en hel palet af musikere spillede under åben himmel, mens over 4000 publikummer dansede under de kulørte lamper.

Besøgsboom på Kulturværftet

I år havde Kulturværftet et kæmpe besøgsboom med over 83.000 besøgende i juli måned. En stigning på 21 % i forhold til samme periode sidste år. Knap halvdelen af Kulturværftets gæster tog også trapperne op til Biblioteket Kulturværftet.

De mange varierede kulturtilbud til store og små kan tage en stor del af æren for den markante stigning. Ligeledes fungerer Spisehuset som trækplaster for besøgende, som ønsker god mad, en is eller en kop kaffe samt Helsingørs bedste udsigt. Således steg det samlede antal af frokostgæster i juli og første halvdel af august med hele 43 % i forhold til samme periode i 2014.

Spisehusets succes kan bl.a. ses i sammenhæng med Kulturværftets store events, som fx Fest på Kajen og CLICK Festival. I forbindelse med flere udendørsevents er der blevet tændt op i den lille Spisehus-satellit, Havnegrillen, som har langet grillmad over disken til de syngende og skrupsultne koncertgængere.

Teater og 3D-teknologi

I løbet af sommeren har Kulturværftets nye, unikke satsning - nemlig forestillingen Hamlets Labyrint – spillet på Store Scene. Børn og voksne har iført sig 3D-briller og er taget på rejse med ind i Hamlets Labyrint.

Den avancerede visuelle 3D-teknologi er blevet udviklet i løbet af de sidste tre års CLICK festival. Udover at gå forrest med brugen af 3D-teknologi i forbindelse med live-teater, er Hamlets Labyrint også Kulturværftets første produktion - her i samarbejde med Hamlet Scenen.

Chef og kunstnerisk leder for Kulturværftet, Mikael Fock, er stolt over, at Kulturværftet har formået at trække folk indenfor til en sommer-teaterforestilling:

"Det har stor betydning for Kulturværftet, at vi nu har et sommerprogram med et kulturelt tilbud, der rækker ud mod en af Helsingørs stærke fortællinger – nemlig fortællingen om Hamlet.", fortæller Mikael Fock og understreger:

"Helsingør får noget igen på den store kulturinvestering, som den har bidraget med i Kulturhavn Kronborg. Det er et stærkt indhold og i et vigtigt strategisk samarbejde med Hamlet Scenen på Kronborg."

Vidunderlige unger & hyggeligt byggeri

Børnene har også fyldt vores sommerprogram med fest og farver. De udsolgte tegnehold og fyldte danseworkshops har sat kulør på de indimellem temmelig regnfulde sommerdage. POP-UP værkstederne har været rundt på gader og stræder, ved havn og strand.
Toldkammergården har summet med aktiviteter og Hyg & Byg-arrangementer har fået masser af familier til at gribe hammer og sav og kreere fantasifulde trækonstruktioner. Omkring 3000 børn + forældre og bedsteforældre har leget med.

Toldkammercaféen, som i juni fejrede 25-års jubilæum, har sommeren igennem sørget for økologisk mad til de mange besøgende. Sommerjazz i Toldkammergården, og under koncerterne har de hyggelige bygge-børn praktiseret Stille-byg.
Under gadeteaterfestivalen, Passage, myldrede det med besøgende, og der blev langet masser af lækkerier over disken til både publikum og de optrædende kunstnere.

Animationsfilm, Index: Award og havnekoncerter

Kulturværftet har også budt den verdensberømte Ars Electronica-festival indenfor i Krydsfeltet. Med non-stop filmvisning af en lang række prisbelønnede animationsfilm har vi bygget videre på forårets CLICK-festival-tema om kunstens, teknologiens og videnskabens fælles berøringsflader.

Der er yderligere globalt udsyn samt spot på Helsingør, når den internationalt anerkendte designpris, Index: Award, atter bliver uddelt i værftshallerne den 27. august.

Vi runder sensommeren af med et brag af en koncertweekend, hvor Rasmus Seebach, Julias Moon, Dizzy Mizz Lizzy, Marie Key m.fl. spiller koncerter fordelt over den 28. og 29. august på havnefronten ved Kulturværftet.