Pasninger og præcision i Viborg

Onsdag spiller det danske kvindelandshold den altafgørende EM-kamp mod Ukraine om direkte kvalifikation til EM i Finland i 2009. Dagens træning i Viborg satte fokus på det, der manglede i sidste kamp mod Ukraine – nemlig præcise pasninger og afslutninger.
Det er knald eller fald, når kvindelandsholdet onsdag aften står overfor Ukraine på Viborg Stadion klokken 18.15. De farlige ukrainere slog senest de rød-hvide på udebane i EM-kvalifikationsturneringen med 1-0.
Dengang blev det danske kvindelandshold straffet for ikke at være hurtige nok i omstillingsspillet, skarpe i afslutningerne og præcise i pasningerne – og netop de tre ting blev trænet intenst mandag formiddag i Viborg. Et træningspas, hvor de tekniske og taktiske detaljer var i højsædet, hvor angriberne fik scoret på deres chancer – og hvor afleveringerne lå som de skulle.
Og dette er også nødvendigt, hvis Danmark skal slå Ukraine i det kommende EM-gys.
Ukraine er et hold, der ifølge landstræner Kenneth Heiner-Møller for alt i verden ikke må undervurderes. Holdet skabte store vanskeligheder for Norge tilbage i VM-kvalifikation i 2006, og Danmark indkasserede altså også sit første nederlag i EM-kvalifikationsturneringen mod netop Ukraine:
”Det er især de fire forreste,som er dygtige. De er utrolig hurtige, og gør Ukraine giftige i omstillingsspillet,” siger den danske kvindelandstræner, Kenneth Heiner-Møller og beskriver Ukraine som et afventende hold, der står langt tilbage i banen, og lader modstanderen skabe kampen. Men pludselig slår de til på kontra:
”En fejl er nok for ukrainerne. De er lynhurtige, og så er de aggressive – og spiller med en tænding, som i hvert fald i den første kamp overraskede os”, siger Kenneth Heiner-Møller.
Hjælp fra Portugal
Og Danmark fik lørdag lidt hjælp fra Portugal i kampen om de eftertragtede EM-billetter, da portugiserne som det første hold tog point fra Ukraine i 1-1 kampen, der blev spillet på ukrainsk hjemmebane. Danmark har tidligere i EM-kvalifikationsturneringen slået Portugal med 5-1 i Viborg og vundet 4-0 på udebane.
Det overraskende resultat betyder, at Ukraine stadig er i front af gruppe 5, men at Danmark kan nøjes med at vinde en smal sejr den 1. oktober, og derfor ikke behøver at bekymre sig om målscoren:
”Det var et rigtig godt resultat, set med danske øjne. Det betyder, at vi kan nøjes med at vinde med et enkelt mål - og ikke skal frem med lommeregneren til kampen,” siger en glad landstræner Kenneth Heiner-Møller fra træningslejren i Viborg.
Forventninger om publikumsrekord
Det ser med andre ord fint ud for de danske kvinder, der ligger i træningslejr i Viborg frem til kampen onsdag aften. Truppens eneste skadede spiller, Mia Bak Pedersen var mandag også i tydelig bedring, og det største problem er i øjeblikket vejrudsigten, som lover regn onsdag aften.
Men heldigvis er Viborg Stadion overdækket, så det burde ikke betyde noget for tilskuerne på Viborg Stadion. Forventningerne til en ny publikumsrekord er derfor stadig høje.
Kvindelandsholdets hovedsponsor, 3F, har således sammen med DBU og Viborg FF igennem længere tid kørt en tilskuerkampagne for at få flere publikum på lægterne til landskampen, og indtil videre er projektet en succes:
”Vi kan mærke, at interessen - både blandt vores medlemmer - men også generelt, er stigende for kvindefodbold. Det skulle derfor ikke undre mig, hvis der bliver meldt totalt udsolgt 1. oktober,” siger Lennart Weber, der er informationschef i 3F. Viborg Stadion har kapacitet til 10.000 tilskuere. Og har man lyst til at følge pigerne live på stadion koster det 50 kroner for voksne, mens børn og unge, samt pensionister har gratis adgang.
Kampen, der har kick off klokken 18.15, bliver desuden vist direkte på TV2 Sport.

Oprentlig dato: 

2008-09-29 16:07:27 +0200