Miljøministeriet ansætter for første gang en international miljødirektør

Mikkel Aarø-Hansen skal styrke Miljøministeriets internationale profil og sikre, at Danmark igen kommer i front på den grønne omstilling.

Stillingen oprettes som et led i styrkelsen af miljøministeriets internationale profil, hvor grøn omstilling og et succesfuldt dansk formandskab er to centrale fokusområder. Med oprettelsen af stillingen sikres maksimal gennemslagskraft på den internationale scene, hvor den nye direktør vil koordinere og udvikle ministeriets arbejde. Derudover skal den nye direktør sikre en international vinkel på den danske miljøpolitik, så Danmarks muligheder på det grønne område udvikles og styrkes.

Regeringen har gjort den grønne omstilling af Europa til en hovedprioritet for Danmarks EU-formandskab, og Mikkel Aarø-Hansen vil få hovedansvaret for aktiviteterne på miljøområdet.

Mikkel Aarø-Hansen kommer fra en stilling som centerchef for miljø i Københavns Kommune og er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet. Han tiltræder den nye stilling 1. februar 2012.