Lægesekretær-mangel undersøges

Hospitalerne rundt om i landet mangler ikke bare læger og sygeplejersker, men også masser af lægesekretærer. Hidtil har det været uklart, hvor mange lægesekretærer arbejdspladserne savner, men det kommer der nu en pejling på. DL, som er organisationen for 12.000 danske lægesekretærer, har igangsat en undersøgelse af situationen.
– Undersøgelsen skal afdække, hvilke konsekvenser lægesekretærmanglen har for både kvaliteten af opgaveløsningen og for lægesekretærernes arbejdsmiljø, siger projektleder Astrid Fabricius fra DL til DL Magasinet.
Danske Regioner kender udmærket lægesekretærmanglen, men har hidtil meget henholdt sig til, at elektronisk patientjournal og talegenkendelse efterhånden vil dæmpe presset. Samtidig har der manglet konkrete fakta. De kommer nu.
DL mener, at den bedste løsning er at ansætte flere lægesekretærelever. I modsætning til andre sundhedsfag så kommer der mange flere ansøgninger til lægesekretærernes elevpladser, end der er plads til med den nuværende normering. DL synes, det virker absurdt, at rigtig mange søger uddannelsen, men får afslag, når der samtidig er ubesatte stillinger i faget.
– Vi vil med resultaterne fra undersøgelsen endnu en gang forsøge at overbevise Danske Regioner, de enkelte regioner og de enkelte sygehuse. De skal oprette flere elevpladser og uddanne flere via Grunduddannelse for Voksne (GVU) eller særlige opkvalificeringsprojekter, siger Astrid Fabricius.
Allerede midt i november skulle de rå resultater fra undersøgelsen være klar.
http://www.dl-magasinet.dk