Kampen om bronze og fairplay

Tyskland og Danmark møder i dag klokken 14.15 hinanden på Estadio Algarve - en modstander den danske landstræner kalder perfekt. Holdene skal kæmpe om bronze, og om hvem der vinder fairplaykonkurrencen. Her er holdopstillingen.
Kun to nationer har undgået gule kort i årets Algarve Cup. Nemlig Tyskland og Danmark, i dag onsdag møder de to hinanden i kampen om tredie-fjerdepladsen på Stadio Algarve.
Det betyder, at der ud over bronze-medaljerne også er en fairplay-pokal at kæmpe om. Til den kamp stiller Danmark i noget nær stærkeste formation. Mariann Gajhede er dog lidt tvivlsom, ligesom Maiken With Pape, stadig ikke er kommet sig over sin lyskeskade:
”Jeg fik et skrub efter tyve minutter i USA-kampen, og det er desværre stadig det, som jeg døjer med,”siger en ærgerlig Maiken With Pape, der sammen med sundhedssektoren har kæmpet hårdt for at blive klar til turneringens sidste kamp, men hun er altså ikke helt frisk nok til at komme med i startopstillingen.
I stedet bliver det Merete Pedersen, der starter på toppen af det danske angreb. Julie Rydahl og Johanna Rasmussen flankerer kanterne. Midtbanen består af den vanlige trio: Mariann Gajhede, Camilla Sand og Cathrine Paaske. Forsvaret består ligesom mod Island af Mia Olsen, Christina Ørntoft, Katrine Pedersen og Line Røddik, mens Tine Viskjær Cederkvist vogter det danske mål.
Startopstilling
16
Tine Cederkvist Viskær
2
Mia Olsen
4
Christina Ørntoft
3
Katrine Pedersen
5
Line Røddik
6
Mariann Gajhede
7
Cathrine Paaske Sørensen
10
Camilla Sand
8
Julie Rydahl-Bukh
11
Merete Pedersen
13
Johanna Rasmussen
Tyskland en perfekt modstander
Landstræner Kenneth Heiner-Møller glæder sig over at skulle slutte Algarve Cup af med en bronzekamp mod Tyskland
De er flerdobbelte europa- og verdensmestre. De ligger konstant i toppen af verdensranglisten for kvindefodboldnationer, og onsdag møder de Danmark i kampen om bronze på årets Algarve Cup.
Tyskland er umiddelbart en skræmmende modstander, men i landstræner Kenneth Heiner-Møllers øjne er det en perfekt kamp, som venter Danmark forude:
”Det er godt for os at møde så mange skarpe nationer som muligt i vores EM-forberedelser. Vi glæder os til at måle os med de allerbedste, og vi har jo tidligere overrasket mod Tyskland, så alt er jo muligt,” siger Kenneth Heiner-Møller.
Under sidste års Algarve slog Danmark Tyskland i den indledende runde. Nu står de to hold overfor hinanden på Estadio Algarve på onsdag. Landstræneren er ikke ene om at glæde sig til kampen:
”Jeg glæder mig, det er altid spændende at møde Tyskland, og for os er det jo interessant at se hvor langt vi i forhold til forberedelserne til sommerens EM i Finland,” siger en af Danmarks nøglespillere, Christina Ørntoft, der var med til at slå Tyskland sidste år.
Kan du se den tyske tv-kanal ZDF har du mulighed for at følge kampen direkte. Den bliver vist klokken 14:15 dansk tid på onsdag. Finalen står mellem Sverige og USA og spilles tidligere onsdag.

Oprentlig dato: 

2009-03-11 16:08:40 +0200