Jørn Utzon på nyt Norwegian-fly

Jørn Utzon er nu at finde blandt de store nordiske personligheder, der pryder Norwegians flyflåde. Norwegian opgraderer løbende sin flyflåde med nye Boeing 737-800w, og fra haleroret skuer danske berømtheder som H.C. Andersen, Karen Blixen og nu også Jørn Utzon ud over Europa.

Jørn Utzon (1918–2008) er et ikon inden for arkitektur og verdensberømt for at have tegnet Sydney Opera House, der er en af de mest kendte bygninger i verden. Da operahuset i 2007 blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste, blev Utzon den anden person i verden, der har opnået denne ære i levende live.

”Jørn Utzon samlede inspiration ved mange rejser over hele kloden, bl.a. Sverige, Marokko og USA, hvorfor det forekommer helt naturligt, at Jørn Utzon vil være at finde på et af Norwegians fly. Vi er rigtig glade for, at Norwegian således vil være med til at ære hans minde,” siger Anni G. Walther, der er adm.dir. for Utzon Center.

Utzon Centeret (2008) er Utzons sidste bygningsværk og den smukke bygning ligger på havnefronten i Utzons barndomsby Aalborg.

Norwegian hylder skandinaviske helte ved at foliere haleroret på sine nye, miljøvenlige Boeing 737-800 med fly med billeder af et udvalg af de største skandinaviske personligheder. Fælles for ’haleheltene’ er, at de alle er personligheder, der i en eller anden forstand har brudt de etablerede grænser og udfordret det traditionelle.

”Vi er rigtig glade for, at vi i takt med, at Norwegian indfaser nye, brændstofbesparende fly med høj komfort, har mulighed for at vise de store skandinaviske personligheder som Jørn Utzon ære,” siger presse- og markedschef Johan Bisgaard Larsen.