Innovativ aftale vil øge adgangen til effektiv behandling mod hepatitis C

Amgros og Gilead Sciences har indgået en ny innovativ aftale, som vil øge danske patienters adgang til Gileads hepatitis C‐medicin Sovaldi (sofosbuvir) og Harvoni (sofosbuvir/ ledispasvir). Formålet med aftalen er at gøre det økonomisk overkommeligt at behandle en større population af hepatitis C-patienter.

– Vores vision er at udrydde hepatitis C i Danmark, siger Kennet Brysting, Nordisk Direktør Gilead Sciences.

Komplikationer af hepatitis C, såsom skrumpelever, levertransplantation og leverkræft er ikke kun ødelæggende for patienter og deres familier, men det er også meget dyrt for samfundet som helhed. Det anslås at 11.500 mennesker i Danmark er diagnosticeret med hepatitis C og yderligere ca. 10.000 mennesker er smittet, men endnu ikke diagnosticeret.

Behandlingen med de nye innovative hepatitis C-lægemidler er kortvarig og interferonfri1 og med Harvoni og Sovaldi har størstedelen af hepatitis C -atienter mulighed for at få behandling.

– Vi er meget glade for aftalen med Amgros. Gileads vision er at reducere hepatitis C-ødelighed og sygelighed i de kommende år, og i sidste ende udrydde hepatitis C i Danmark. Denne aftale vil støtte regionernes og sygehusenes ønske om at behandle flere patienter, siger Kennet Brysting.

Aftalen gælder fra i dag og indtil den 30. september 2015.