Iconstructed christmas

Det er med glæde, at Designmuseum Danmark kan præsentere årets julekoncept ICONSTRUCTED CHRISTMAS, som er et samarbejde med hhv. afgangsstuderende og nyuddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Designskole, Malene Stilling og Mine Neumann.

ICONSTRUCTED CHRISTMAS blev oprindeligt skabt i forbindelse med en udstilling på den danske ambassade i Washington DC i 2010. Her arbejdede de to unge designere med at nyfortolke danske møbelklassikere fra 50’erne og 60’erne. Projektet er en hyldest til moderne dansk design og arkitektur skabt i perioden, hvor arkitekten Vilhelm Lauritzen opførte den danske ambassade i Washington DC (1960).

De to designere behandler forholdet mellem funktion, konstruktion og æstetik i danske designklassikere igennem dekonstruktioner, hvor møblets primære funktion bliver udskiftet med juletræets ikoniske trekantede form. Således fremhæves dansk designs ikoniske formsprog og æstetikken som den primære funktion.

Design julepynt – Limited Edition
I anledning af udstillingen har de to designere stået for at pynte årets juletræ. Julepynten tager afsæt i det oprindelige projekt og tilstræber at betone dansk designs unikke formsprog oversat til klassiske juleornamenter. De to designere har, i samarbejde med Designmuseum Danmark, fået specialfremstillet en lille produktion af det julepynt der vil være at se på juletræet, samt en_ limited edition_ af papirvarer, med det fine grafiske print, som Malene Stilling og Mine Neumann har skabt som en del af projektets visuelle identitet. Som noget helt særligt forhandles disse produkter i Designmuseum Danmarks butik i hele december måned.