Helikopterpilot kåret med vækstpris i Sydjylland

Se video

Prisen som Årets Ejerleder 2014 i Sydjylland gik til Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S. Prisen blev uddelt ved kåringen hos PwC Trekantområdet i Vejle, hvor virksomhedsledere fra Sydjylland var med til at hylde den fantastiske væksthistorie.

I flyvende stil landede Susanne Hessellund den fornemme vækstpris, Årets Ejerleder 2014 i Sydjylland. Hun står bag det eneste danskejede offshore helikopterselskab, der netop har fået et nyt og unikt domicil i Esbjerg Lufthavn, og nye helikoptere er under levering i nær fremtid. Kort sagt har Bel Air igennem de seneste år oplevet en imponerende vækst.

”Susanne Hessellund har skabt en virksomhed, der er skalerbar grundet de dygtige medarbejdere, som alle har kulturen inde under huden. Hun har særligt formået at forstå linket mellem glade medarbejdere og succes på markedspladsen i forhold til kunderne,” fortæller director Henrik Forthoft Lind fra PwC’s kontor i Trekantområdet og fortsætter:

”Det er velfortjent, at Susanne Hessellund nu går videre til finalen og skal dyste mod de øvrige seks regionsvindere ved landskåringen. Det har været et stærkt felt i år, og derfor er det en stor fornøjelse at overrække prisen til en ægte væksthistorie.”

Hos Nykredit peger man også på, at Susanne Hessellund gennem stor tilstedeværelse i virksomheden har skabt en kultur, der smitter af på alle ansatte.

”Der er en helt unik holdånd blandt de ansatte, som gør, at de alle vil gøre lige den ekstra indsats, der kræves. Der er ingen tvivl om, at det har været med til at skabe den vækst, virksomheden har,” siger områdedirektør Mogens B. Sørensen fra Nykredit og ønsker tillykke.

Mod på vækst
Hos Dansk Erhverv peger man på, at vi i Danmark med rette er stolte af vores familieejede virksomheder.

”Med Bel Air Aviation har vi fået en virksomhed, som lægger sig i kølvandet af vores stolte traditioner for ejerledede virksomheder. Bel Air har markeret sig som en af de helt stærke ejerledede virksomheder, der er afgørende for at skabe vækst og beskæftigelse i Danmark,” siger Sigurd Schou Madsen, erhvervspolitisk konsulent i Dansk Erhverv.

Ejerlederne skaber vækst
Et rekordhøjt antal af de dygtigste ejerledere har forventninger til fremtidig vækst. I en ny analyse af de dygtigste ejerledere fra PwC svarer hele 97 % af de udvalgte ejerledere, at de forventer yderligere vækst mod 92 % sidste år. Deres vækstforventninger er til gengæld mere moderate end sidste år, men der er fortsat forsigtig optimisme at spore.

De stærke konkurrenter Bel Air Aviation A/S er ikke den eneste virksomhed i Sydjylland med et flot resultat. De øvrige nominerede var:

Bent Juul Larsen og Gert Westergaard fra East Metal Trade A/S
Bent Juul Larsen og Gert Westergaard står i spidsen for den internationale produktionsvirksomhed inden for jern- og metalindustrien, som er gennemført professionel fra medarbejder til topledelse.

Povl Davidsen fra Davidsens Tømmerhandel A/S
Som 27-årig overtog Poul Davidsen sin fars lokale tømmerhandel. Siden har han nået meget imponerende vækstrater med nu mere en 1 mia. kroner i omsætning og en målsætning på 2 mia. inden for 3 år.

Fakta om Bel Air Aviation A/S
Bel Air har baser på Holsted Heliport, Esbjerg Lufthavn samt på en Maersk-platform i forbindelse med shuttle-operationer. Ud fra alle baser har selskabet piloter, mekanikere samt administrative medarbejdere tilknyttet. Medarbejderne besidder et optimistisk livssyn og ikke mindst en stor lyst til at påtage sig nye udfordringer. Endelig har alle meget stor erfaring inden for branchen, stor respekt for spillereglerne, samt holdånd, vilje, energi og professionalisme til at gå hele vejen.

Fakta om Årets Ejerleder
Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv, Erhvervsorganisationen Ejerlederne og Morgenavisen Jyllands-Posten, der står bag prisen, som uddeles for 11. gang. Årets tema er ejerledernes vækstambitioner. De 7 regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 19. november 2014 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup. Juryen består af repræsentanter for Erhvervsorganisationen Ejerlederne, Nykredit, PwC og sidste års vindere.

Seneste vindere i Sydjylland
Thomas Dinesen fra Dinesen Floors A/S (2013), Rene L. Nielsen fra Trade Point A/S, Direct Container (2012), Mogens Kærby Nielsen fra KEN A/S (2011).

Tidligere landsvindere
Thomas Dinesen fra Dinesens Floors (2013) Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008), Expo-Net Danmark A/S (2007).

Omfattende udvælgelsesproces
PwC analyserer ca. 4.600 ejerledede virksomheder ud fra offentlige regnskabstal. De skal overholde følgende krav:

A/S – ApS
Minimum 10 ansatte
Etableret i minimum 5 år
Positiv egenkapital
Positivt resultat i seneste regnskabsår
Vækst i dækningsbidrag

Ejerlederen skal have både ejerandele og bestemmende indflydelse på driften af virksomheden. Af disse udvælges 125 virksomheder (15-20 virksomheder pr. landsdel), som PwC’s eksperter interviewer personligt. Derefter står juryen klar til at mødes med hinanden og udvælge vinderne i hver region og en vinder på landsplan.