Fupmagere lokker penge til jordskævls ofre i Kina

Kort tid efter at Kina er blevet ramt af et voldsomt jordskævl er fupmagere på nettet igang med at misbruge tragedien til at lokke donationer ud af lommen på vilkårlige brugere. Pengene lander et helt forkert sted og viser med al tydelighed hvor usmagelige disse mennesker kan være i jagten på hurtige penge.
Det er set mange gange tidligere, at katastrofer og menneskelige tragedier, som af samme årsag opnår verdensomspændende presseomtale, misbruges til at lokke almindelige brugere til at åbne skadelig kode, eller klikke på links i spammail mails. I dette tilfælde er målet at lokke brugere til at betale en donation til de titusindvis af mennesker, der stadig ligger fanget under ruinerne i den kinesiske Sichuan-provins efter mandagens voldsomme jordskælv. Et godt formål ved første øjekast, men pengene lander desværre i hænderne på de forkerte, som udnytter tragedien til egen økonomisk vinding.
En kopi af den spammail, som i øjeblikket rundsendes og injektes på forums m.v., er vedhæftet som et skærmdump. Bemærk, at vi har konverteret spammailen fra HTML til plaintext. Dermed kan man også se de underliggende HREFs og de adresser som man i virkeligheden lander på hvis man vælger at reflektere på denne fupmail.
Det bedste man kan gøre ved denne type spammails er at slette dem. Man bør ikke klikke på links eller andet indhold, da flere indeholder såkaldte webbugs som ved klik kan afsløre om modtagerens e-mail adresse er aktiv.
http://www.csis.dk

Oprentlig dato: 

2008-05-15 09:24:32 +0200