Fire nye ansigter

U/18-landsholdets træner, Per Andersen, har sammensat en 18 mandstrup, der i slutningen af oktober møder Frankrig, Serbien og Irland. Truppen indeholder fire helt nye ansigter.
Jens Stryger Larsen var begge gange med i startopstillingen, da U/17-landsholdet sidst mødte Frankrig og Irland. Foto Per Kjærbye
Der venter U/18-landsholdet tre spændende kampe i slutningen af oktober, hvor holdet deltager i den internationale turnering ’Lafarge Foot Avenir’ i Frankrig.
For fire af spillerne bliver det ekstra spændende, da turen er deres første med et ungdomslandshold. Det drejer sig om Thomas Delaney, KB, Daniel Jørgensen, FC Nordsjælland, Bashkim Kadrii, B93 samt Morten Foged Andersen, FC Midtjylland.
Og det er ikke kun spillerne, der glæder sig til at prøve kræfter på internationalt niveau. Det samme gør sig gældende for U/18-landsholdets træner, Per Andersen, der især ser frem til at se sine fire nye spillere i aktion.
”Alle fire er meget spændende spillere, som har udviklet sig meget i det sidste stykke tid,” fortæller Per Andersen og kommer med følgende karakteristik af de fire nye i truppen:
”Thomas Delaney en teknisk og taktisk dygtig, kontrollerende midtbanespiller, der er god til at holde et flow i spillet. Han har gjort det rigtig godt på KBs ynglingshold, og har tidligere været udtaget på KBU’s unionshold.”
”Daniel [Jørgensen ] har vi fulgt i et godt stykke tid, siden han kom til FC Nordsjælland fra Helsingør. Han er rolig i sit spil og taktisk dygtig og god til at læse spillet.”
”Baskim Kadrii kan spille samtlige pladser på hele venstresiden samt pladsen som den klassiske 10’er og har et kanonskud med venstrebenet. Han har tidligere været udtaget til landsholdssamlinger men har først nu taget det sidste spring efter at have udviklet sig kolossalt igennem det sidste halve år.”
Sidste mulige debutant i truppen er Morten Foged Andersen, FC Midtjylland, der afløser Martin Lund, der har pådraget sig mononukleose – bedre kendt som kyssesyge.
”Morten er pågående angriber med en fantastisk næse for chancer og evne til at være de rigtige steder, hvilket han har vist i U/19-Ligaen, hvor han med sit aggressive og modige spil er topscorer. Han havde en mindre skade, som han dog er kommet over og er en meget spændende spiller,” fortæller Per Andersen.
Danmark åbner turneringen mod Frankrig tirsdag den 28. oktober. To dage senere hedder modstanderen Serbien, og turneringens sluttes af mod Irland lørdag den 1. november.
”Det bliver en spændende turnering,” vurderer Per Andersen og fortsætter:
”Vi møder tre meget stærke hold, hvor vi har revanche til gode mod Frankrig, som vi tabte 4-2 til i en venskabskamp februar, og Irland, som vi tabte 2-0 til i en EM-kvalifikationskamp sidste år. Samtidig ved vi, at serberne er meget dygtige teknisk, så vi bliver matchet på et meget højt niveau, og er derfor særdeles glad for invitationen.

Oprentlig dato: 

2008-10-21 11:25:36 +0200