Find vej i prisjunglen: Børnefamilier kan spare kassen på vintertøj

Der er kø i børnetøjsbutikkerne, når oktober måneds børnepenge skal bruges til ungernes vinterudstyr. Men inden man går i gang med at udstyre børnene med nyt overtøj, luffer og vinterstøvler, så kan det det godt betale sig at kigge lidt nærmere på priserne. For der er penge at spare på vintertøjet for børnefamilierne – de skal bare tjekke priserne online.

Krisen kradser. Alligevel er det tid til nyt vintertøj til ungerne. Derfor bruger mange forældre oktober måneds børnepenge på alt fra flyverdragter til vanter og huer. Men børnepengene kan række en del længere, hvis man kigger sig godt for, inden man handler. Ifølge en ny prissammenligning fra hjemmesiden Pricerunner er der på mange produkter mere end 25 procent at spare - uanset om man går efter designermærkerne eller de lidt billigere mærker. Og at sammenligne før man handler er noget, alle forbrugere kan få glæde af. Sådan lyder rådet fra forbrugermediet Penge og privatøkonomi.

”Nettet har gjort det muligt at spare rigtig mange penge som forbruger. Er du bevidst om, hvad tingene koster, er det meget nemmere at prioritere dine indkøb og træffe det rigtige valg – og det gælder for alt fra græsslåmaskinen til shaveren og vintertøjet,” siger Søren Verup, Chefredaktør for Penge&Privatøknomi.

Når det gælder ungernes vintertøj viser prissammenligningen, at vinterpakken med Miniature flyverdragt, Molo elefanthue, Miniature Wio luffer, Bisgaard vinterstøvler og Bundgaard sutsko koster lige over 3.000 kroner, hvis man går efter de dyre mærkevarer. Har man budgetbrillerne på, kan pakken fås til under 700 kroner (Name it flyverdragt, Name it elfanthue, Didriksons luffer, Friends termostøvler, Melton sutsko).

Spar – uanset om du køber design eller budget

Der er også besparelser at hente ved at lave et tjek inden for enten den dyre eller billige kategori. For eksempel er der 20 procent at spare, hvis man går efter en lækker dyr designer flyverdragt fra Ticket to heaven. På vinterstøvlerne kan man spare mere end 25 procent, hvis man prissammenligner inden for mærkevarekategorien, som f.eks. Bundgaard. Men hvis man ikke har mere end max 500 kroner at spendere på et par nye vinterstøvler, så er det også værd at lave et pristjek. Her kan man nemlig spare helt op til 50 procent.

”Vi anbefaler ikke noget bestemt produkt, men vi ønsker, at forbrugerne får så gennemsigtige priser som muligt, når de skal beslutte sig for, hvilke produkter de skal købe. Mange børnefamilier i dag er hårdt spændt for – og så synes vi, det er vigtigt, at man undersøger, hvordan man kan få børnepengene til at strække sig lidt længere,” siger Martin Andersen, Country Manager hos Pricerunner.