Døgnrapport 6. april 2008

Uddrag af døgnrapport fra søndag 060408 kl. 0700 til mandag 070408 kl. 0700.
Færdselsuheld – Ugerløse, Holbæk.
Færdselsuheld – Orø, Holbæk.
Indbrud i villa – Roskilde.
Indbrud i villa – Solrød.
Indbrud i villa – Roskilde.
Forsøg på røveri – Greve.
Forsøg på indbrud i villa – Køge.
Røveri mod tankstation – Holbæk.
Indbrud i villa – Boruphuse, Lejre.
Indbrud i tankstation – Roskilde.
Indbrud i kiosk – Jyllinge, Roskilde.
Indbrud i købmandsforretning – Mørkøv, Holbæk.
Eftersøgning efter gerningsmand til drabsforsøg – Ringsted.
--------------------------------------------------------------------------------
Færdselsuheld – Ugerløse, Holbæk.
Kl. 0700 fik politiet anmeldelse om et færdselsuheld på Holbæk Landevej ved Ugerløse, hvor en 24-årige mand fra Næstved kørte ad Holbæk Landevej mod syd med over 100 km/t, da en 42-årig mand fra Fåborg ville køre ud fra Tingstedvej og ud på Holbæk landevej. Den 42-årige kom lidt langt frem over vigelinierne, og det fik den 24-årige til at bremse og hvilket medførte, at han ramte den anden part. Der er udtaget blodprøve af den 24-årige, der lugtede af spiritus. I forbindelse med påkørslen gik der ild i den ene bil. Ingen større personskade, men stor materiel skade.
Færdselsuheld – Orø, Holbæk.
Kl. 0747 blev anmeldt et færdselsuheld på Nørrestængevej på Orø. En 25-årig mand kørte ad Nørrestængevej, hvor han med høj hastighed mistede herredømmet over bilen og en højrekurve, hvorefter bilen ramte et træ frontalt. Føreren og en 25-årig mandlig passager kom alene lettere til skade. Føreren af bilen er sigtet for spirituskørsel.
Indbrud i villa – Roskilde.
Kl. 1246 blev anmeldt om indbrud på Møllehusvej, hvilket var sket mellem fredag kl. 1700 og søndag kl. 1240. Et vindue var opbrudt og fra stedet stjålet et pengeskab, der var fundet på Rishøjvej af et vidne, og som politiet kunne udlevere til forurettede i forbindelse med gerningsstedsundersøgelsen.
Indbrud i villa – Solrød.
Kl. 1610 indgik anmeldelse om indbrud på Sandbakken, sket mellem fredag kl. 1800 og søndag kl. 1600. En dør brudt op og fra stedet stjålet brandboks, bærbar pc og ph-lamper.
Indbrud i villa – Roskilde.
Kl. 1640 blev anmeldt om indbrud på Fasanvej, forøvet mellem fredag kl. 1800 og søndag kl. 1630. Et vindue havde stået på klem, sikret med en ”børnesikring”, og det var lykkedes gerningsmanden at få vinduet lirket op. Det vides ikke, hvad der er stjålet fra stedet.
Forsøg på røveri – Greve.
Kl. 1845 fik politiet en anmeldelse fra en 56-årig kvinde fra Valby, der kl. 1720 gik ad Storeholm i Greve, hvor en mand, der beskrives som: A, mand, 15-17 år, 170-175 cm., slank af bygning, lys i huden, iført mellemblå forvasket hættetrøje, hvor hætten var trukket over hovedet. Røveren truede forurettede med en kniv for at få hende til at udlevere penge, hvilket hun nægtede. Forurettede blev dernæst tildelt et knytnæveslag, hvorefter det lykkedes hende at løbe væk fra røveren. Røveren var formentlig i selskab med en anden ung mand, der ligeledes var iført en hættetrøje.
Forsøg på indbrud i villa – Køge.
Kl. 2131blev anmeldt om indbrud på Åshøjvej, hvilket skete søndag kl. 2130. En gerningsmand forsøgte at opbryde et vindue til huset, men blev jaget væk af forurettede, der vågnede op i soveværelset. Intet yderligere.
Røveri mod tankstation – Holbæk.
Kl. 2137 fik politiet anmeldelse om røveri mod Hydro XY, Gl. Ringstedvej, hvilket skete søndag kl. 2125. Gerningsmanden beskrives som: Mand, 16-20 år, ca. 175-180 cm høj, alm. af bygning, iført mørk jakke mrk. North Face, hvor der stod My Way på venstre ærme. Han oplyste til den 18-årige kvindelige ekspedient, at han ville købe et skrabelod, og dernæst havde han trukket en foldekniv og truet ekspedienten til at udlevere penge og mønter. Han stak af fra stedet til fods, og politiet fandt efterfølgende 300 kr. på Spånnebæk, der formodes at hidrøre fra tanken. Det er ikke første gang, at tanken er udsat for røveri, og politiet vil ikke afvise, at der kan være tale om samme gerningsmand. Udbyttet fra røveriet formodes at være mellem 2000-3000 kr.
Lokalpolitiet i Holbæk hører meget gerne fra vidner, der har oplysninger om røveriet. Ring 114.
Indbrud i villa – Boruphuse, Lejre.
Kl. 2250 blev anmeldt indbrud på Hovedvejen, hvilket var sket mellem søndag kl. 1845 og kl. 2245. En dør opbrudt og fra stedet stjålet smykkeskrin med indhold.
Indbrud i tankstation – Roskilde.
Kl. 0007 blev anmeldt om indbrud på Q 8, Klosterengen, forøvet mellem søndag kl. 2258 og mandag kl. 0007. To gerningsmænd brækkede bagdør op med koben og skar med en vinkelsliber en dropskuffe op, hvorefter der er stjålet 30000 kr. fra stedet samt skrabelodder. Hele tyveriet er optaget på video, og politiet vil se nærmere på overvågningen for at finde frem til gerningsmændene.
Indbrud i kiosk – Jyllinge, Roskilde.
Kl. 0158 indgik anmeldelse om indbrud hos Seven-Eleven, Østre Centervej, hvor en gerningsmand ankom til stedet kørende i en ældre hvid Ford Fiesta, knuser indgangsparti med koben og løber ind på stedet og stjæler cigaretter. Overvågningsvideo sikret på stedet og politiet håber, at kunne frem til gerningsmanden på denne måde.
Indbrud i villa – Herfølge, Køge.
Kl. 0247 blev anmeldt et indbrud på Vedskøllevej, hvilket skete kl. 0247. Et vindue opbrudt og dette medførte, at alarmen gik i gang. Gerningsmanden undløb med uforrettet sag.
Indbrud i købmandsforretning – Mørkøv, Holbæk.
Kl. 0333 blev anmeldt om indbrud i Focus købmanden, Hovedgaden i Mørkøv, hvilket skete kl. 0250. To bagdøre opbrudt. Fra stedet stjålet telefonkort med skrabelodder.
Eftersøgning efter gerningsmand til drabsforsøg – Ringsted.
Politiet offentliggjorde søndag et billede af den eftersøgte 22-årige Hamid Alioua, der eftersøges i forbindelse med drabsforsøg i Ringsted. Politiet har modtaget oplysninger om mulige steder, hvor pgl. kunne opholde sig, og derfor er der foretaget ransagning efter den eftersøgte flere steder på Sjælland. Politiet har endnu ikke haft held til at finde den efterlyste, men eftersøgningen fortsætter på fuld styrke. Politiet vil gerne understrege, at hvis man huser en efterlyst, så overtræder man straffelovens bestemmelser og kan forvente en sigtelse for at medvirke til at skjule en efterlyst. Politiet vil igen opfordre Hamid Alioua til at melde sig til politiet.
Midt- og Vestsjællands Politi vil fortsat gerne have oplysninger om, hvor den efterlyste opholder sig. Ring til politiet på 114.