Døgnrapport 3. april 2008

Indbrud i virksomhed – Kalundborg.
Kl. 0719 blev anmeldt om indbrud på Røsnæsvej, hvilket er sket mellem onsdag kl. 1715 og torsdag 0700. Gerningsmanden er kommet ind på stedet ved at ødelægge en mur og dernæst har man skåret et pengeskab op. Det vides ikke, om der er stjålet noget af værdi fra skabet.
Overtrædelse af færdselsloven – Holbæk.
Kl. 1226 modtog politiet en anmeldelse fra et bedemandsfirma om, at firmaet kl. 1200 kørte på Omfartsvejen i Holbæk, hvor en rustvogn med følge blev overhalet for fuldt optrukne striber af en Fiat Punto, der blev ført af en dame. Overhalingen medførte at modkørende biler måtte trække ud i rabatten. Politiet prøver at finde frem til den fortravlede bilist, der udviste manglende respekt for medtrafikanter herunder et ligtog med efterfølgende pårørende.
Færdselsuheld – Ågerup, Roskilde.
Kl. 1229 fik politiet anmeldelse om et færdselsuheld på Gundsølillevej, hvor en 75-årig kvinde fra Tågerup kørte ad Gundsølillevej mod vest, hvor hun af ukendte årsager mistede herredømmet over bilen og kørte i grøften. Den ældre kvinde blev indbragt til sygehus, hvor hun undersøgt.
Tyveri fra taske.
Kl. 1315 blev anmeldt tyveri af to stk. kuverter hvert indeholdende 10000 kr. En 80-årig dame havde hævet pengene i Danske bank og havde taget en bus mod Gyvelvej. Her blev hun kontaktet af to unge mænd på 18-20 år, udenlandsk udseende med mørkt kort hår. De pgl. spurgte om vej til Kbh. på engelsk. De to personer havde dernæst taget tasken fra forurettede og havde taget kuverten med penge, som hun havde i en inderlomme. Dernæst forsvandt de fra stedet. Forurettede havde råbt op, men ingen havde hørt hende. Det må antages, at gerningsmændene har fulgt efter kvinden og set, at hun har haft mange penge på sig.
Fremstilling i grundlovsforhør – Holbæk.
Kl. 1500 blev en 29-årig kvinde fremstillet i retten i Holbæk efter hun onsdag aften stak sin samlever med en kniv i lysken. Pgl. blev fængslet til den 290408.
Indbrud i villa – Borup, Køge.
Kl. 1631 fik politiet anmeldelse om indbrud på Dalbyvej, forøvet mellem torsdag kl. 0900 og kl. 1615. Et vindue opbrudt. Fra stedet stjålet bærbar pc, kgl. porcelain samt smykker.
Røveri – Roskilde.
Kl. 1726 blev anmeldt om røveri i Ungdommens Hus, Møllehusvej forøvet nogle minutter før anmeldelsen. To gerningsmænd der beskrives som: A, mand, udlænding, 16-20 år, ca. 180-190 cm. spinkel af bygning, gråmeleret hip-hop tøj, sort jakke og tørklæde for ansigtet. B: Mand, udenlandsk afstamning, lidt lysere i huden end A, mindre end A, iført mørk hættetrøje samt tørklæde med ”spunk”-logo for underansigt.
Gerningsmændene truede en ansat til at udlevere tre pengekasser, hvorefter de undløb fra stedet. Flere vidner fulgte efter og gerningsmændene smed nogle af pengekasserne fra sig. Det vides ikke i øjeblikket, hvor mange penge det lykkedes gerningsmændene at røve eller om alle pengene er tilvejebragt i forbindelse med at pengekasserne blev fundet af forfølgerne.
Indbrud i lejlighed – Store-Heddinge, Stevns.
Kl. 1820 blev anmeldt om indbrud på Solbærvænget, hvilket er sket mellem torsdag kl. 1330 og kl. 1715. En dør muligt dirket op. Der er tilsyneladende ikke stjålet noget.
Indbrud i villa – Køge.
Kl. 2113 blev anmeldt om indbrud på Padborgvej sket mellem kl. 0700 og kl. 2100 torsdag. Et vindue brudt op. Der er formentlig ikke stjålet noget fra stedet.
Slagsmål – Roskilde.
Kl. 2152 fik politiet en anmeldelse fra restaurant Interpool, Støden, hvor en 22-årig mand optrådte på slap line. Den 22-årige blev sigtet for overtrædelse af restaurationslovgivningen og han blev efterfølgende fulgt hjem af sin svigerfar. Ingen kom til skade på stedet.
Uro – Kalundborg.
Kl. 2204 indgik anmeldelse om uro på Kings Pub, hvilket skete umiddelbart før anmeldelsen. En 46-årig mand havde fået nogle slag en bekendt, der havde forladt stedet. Problemet var således løst, og sagen ender næppe med en anmeldelse om vold, da parterne normalt er gode venner.
Spirituskørsel – Ringsted.
Kl. 0140 anholdt politiet en 43-årig tysk statsborger, der kørte i en lastbil med efterfølgende sættevogn ad Vestmotorvejen. Pgl. var påvirket af spiritus og han blev anholdt for udtagelse af en blodprøve. Prøven undersøges i løbet af i dag, og den tyske statsborger afventer resultatet af prøven indtil da.
Uro – Roskilde.
Kl. 0144 blev politiet anmodet om at køre til Georges Bodega, Hestetorvet, hvor man havde problemer med en gæst. Politiet traf en 33-årig mand fra Roskilde, der havde fået en tår over tørsten, og han tilbragte derfor resten af natten i detentionen, hvorfor han blev løsladt fredag morgen.
Indbrud i villa – Hvalsø, Lejre.
Kl. 0550 blev anmeldt om indbrud på Skovvej, hvilket er sket mellem fredag kl. 0200 og kl. 0545. En pengekasse opbrudt og pengekasse fra køkken m.v. er fjernet. Politiet har endnu ikke helt overblik over, hvad der er stjålet fra stedet.