DM i Grill i Tivoli 2010

Hvem er Danmarks bedste grillmester? Dét bliver afgjort, når det officielle danmarksmesterskab for første gang afholdes på Plænen i Tivoli lørdag d. 28. august. Her tændes grillene, grill tængerne slibes og de bedste opskrifter findes frem, når grillere fra hele Danmark stiller op til kampen om DM i Grill. Medlemmer af det danske landshold i grill vil også deltage på lige fod med de andre grillere, så konkurrencen bliver ekstra skærpet.
Der er dømt kamp til stregen og sved på panden over de åbne kulgrill til årets største grillbegivenhed, hvor en blanding af 60 hverdags-grillentusiaster, semi-professionelle og erfarne grillmestre give deres bedste bud på de fem kategorier Svinemørbrad, Seafood, Kylling, Okse-blindbox og konge-kategorien Spareribs for at se, hvem der kan erobre titlen som danmarksmester i grill 2010.
Kreativitet skal præge retterne
Svinemørbrad og kylling er nogle klassikere på den danske grillmenu, så derfor bliver det spændende at se, hvordan kreativiteten kan sætte sit præg på disse retter. Når Seafood kommer på menuen, må der ikke være noget tør laks eller skaldyr, og teknikken skal være i orden for at mestre denne kategori. Okse-blindbox er den eneste ”ukendte” kategori, hvor deltagerne ikke kan træne hjemmefra. Her får de udleveret en udskæring, som de ikke kender på forhånd. Der skal derfor handles på spontaniteten, kreativiteten og erfaringen blandt deltagerne. Kategorien Spareribs er den mest prestigefyldte kategori, hvor fårene virkelig bliver skilt fra bukkene. Spareribs bliver af mange forbundet med ”ægte BBQ”, hvor den perfekte smag, struktur, mørhed og farve skal rammes. Sværhedsgraden bliver derfor i top for deltagerne.
Kim Schulz, formand for World BBQ Association Danmark, siger:
”DM er et højdepunkt for os grillentusiaster. Det er vores mulighed for at måle os mod andre ligesindede i en konkurrenceform, der ellers ikke er så stor i Danmark. Vi er det land i verden, hvor der er flest griller per indbygger, så DM giver os chancen for at vise, at vi danskerne faktisk også er rigtig dygtige til at grille. DM i Grill er for alle, for sjov og for fællesskabet – præcist som Tivoli, så vi glæder os rigtig meget til at rykke ind på Plænen.”
Dansk landshold deltager
Til DM i Grill i Tivoli gæster både Rasmus Bleeg, Claus Hasse, Anders Jensen og Morten Westh fra Det Danske Grilllandshold. Holdet markerede sig ved deres debut i VM i Grill sidste år, da de overraskede amerikanerne ved at komme på en 3. plads i kategorien ”exotic”. Grillmester Anders Jensen var med til at sikre Danmark en 4. plads i år i kategorien ”Poultry”, hvor også holdets hotwings kom i top ti. VM i Grill har 250 hold i konkurrencen, hvor Danmark var det ene hold ud af to, som ikke var amerikansk.
Alle kan være med
Til DM i Grill kan alle deltage – du behøver ikke være kok, have 20 års erfaring eller en gastronomisk udmærkelse – du skal bare være glad for at grille. Bag DM står den danske afdeling af organisationen WBQA (World BBQ Association), og det er derfor det officielle danmarksmesterskab, der skal kåres på Plænen i Tivoli. Tilmeld dig som deltager på www.grilldm.dk.
Program
11.30 : Officiel velkomst til DM i Grill
11.45 : Dommerne præsenteres
12.00 : Underholdning fra scenen
12.30 : Indlevering i kategorien ”Seafood”
13.30 : Indlevering i kategorien ”Svinemørbrad”
14.00 : Underholdning fra scenen
14.30 : Indlevering i kategorien ”Kylling”
15.30 : Indlevering i kategorien ”Okse blindbox”
17.00 : Underholdning fra scenen
17.30 : Indlevering i kategorien ”Ribs”
19.00 : Præmieoverrækkelse og kåring af Danmarksmesteren i Grill 2010
Der tager forbehold for trykfejl samt ændringer i program, tider og priser.