Danmarks befrielse hyldes med mindemedaljer

I år er det præcis 70 år siden Danmarks befrielse fra den nazistiske besættelse. For at gøre opmærksom på dette har Mønthuset Danmark præget 2 mindemedaljer med motiv fra befrielsen: Medaljen Danmarks Befrielse i kobbernikkel samt medaljen Christian X i guld.

- Befrielsen fra den nazistiske besættelse er en meget speciel hændelse i den danske historie. Besættelsen varede trods alt næsten hele Anden Verdenskrig, så da befrielsen endelig kom, var folkets lettelse og glæde enorm. Det er dejligt at kunne gøre opmærksom på denne vigtige danske hændelse med specielle befrielsesmedaljer, siger Mønthusets ejer og grundlægger, Ole Bjørn Fausa.

Den tyske besættelse af Danmark varede fra og med den 9. april 1940 og helt frem til den nazistiske hærs overgivelse i Berlin den 5. maj 1945. Under besættelsen forblev kong Christian X i Danmark for at støtte og indgyde styrke og mod i sine landsmænd. Dermed blev han et vigtigt symbol for stolt danske modstand og selvstændighed mod den tyske besættelsesmagt.

- Christian X’s symbolske betydning kan næppe overdrives. Han red dagligt gennem Københavns gader og forenede danskerne under en meget svær periode. Mønthusets medalje hædrer Christian X’s indsats på en stilfuld måde, fortæller Ole Bjørn Fausa.

Læs mere på www.befrielsen70.dk

Specifikationer – Befrielsesmedaljen:

Metal: Kobbernikkel

Oplag: 70.000 (hvoraf 15.000 er guldbelagte)

Diameter: 40 mm

Vægt: 25 gram

Specifikationer – Christian X medaljen:

Metal: 18 karat guld

Oplag: 1.000

Prægningskvalitet: Proof

Diameter: 30 mm

Vægt: 4,8 gram