Caroline Henderson koncert starter Ringsted Soroptimisters jubilæum

Den 15. november om aftenen er Sct. Bendts Kirke i Ringsted rammen om en koncert med Caroline Henderson. Soroptimisterne i Ringsted fejrer 60-års jubilæum i 2009 og har valgt at starte begivenheden med den pragtfulde sangerinde Caroline Henderson allerede dette efterår.
Denne smukke svenske sangerinde, som flyttede til Danmark i 1983, vil fylde kirken med glæde som den sangerinde af verdensformat, som hun er. Allerede i 1989 slog hun igennem i Danmark, da hun sammen med Maria Bramsen dannede bandet ”RayDeeOh”. I 2007 modtog hun Danish Music Award for Årets Vokal Jazz. Hendes seneste cd ”No. 8”, er hendes ottende soloalbum, som udkom i april i år og modtog rosende anmeldelser. På dette albun fortolker hun nogle af det tyvende århundredes mest indspille numre,kendt fra film hvor de er sunget en stjerneparade af Hollywoodskulespillere. Caroline turnerer landet rundt dette efterår og kan allerede melde udsolgt til en række af koncerterne.
Hele overskuddet fra koncerten går til velgørende formål, idet Soroptimisterne ønsker at markere deres jubilæum ved specielt at støtte tre projekter med både lokalt, nationalt og internationalt tilsnit.
Lokalt støttes Ringsted Krisecenter, der hjælper kvinder og børn, der har været udsat for vold. Nationalt støttes ” Stop Trafficing” ( = ”Stop handel med kvinder”), som Ringstged-klubben allerede markerede første gang d. 8. marts i 2006, hvor Ringsteds borgmester Niels Ulrich Hermansen mødte op på Torvet i Ringsted for at vise sin opbakning til projektet. 100 betydende mænd i Ringsted havde før denne dag skrevet under på, at de støttede projektet og ”Lilla sløjfer” blev solgt i hundredevis. Projektet foregår i samarbejde med ”Reden” i København. Det internationale projekt, der støttes, er et rensningsanlæg, som skal skaffe rent vand til bl.a. et børnehjem i Ukraine.
Soroptimisterne i Ringsted håber, at mange vil møde frem og nyde koncerten i de fantastike omgivelser, så der bliver et overskud til disse projekter, der er med til at opfylde Soroptimisternes mål. Billeter à 198 kr. kan købes over Billetnet.dk og på posthusene.
Caroline Henderson har allerede i fem år været ambassadør for Unicef med særlig fokus på vold mod børn, og derfor er hun også en yderst passende eksponent for de værdier, som den verdensomspændende organisation Soroptimist International står for. Organisationen er neutral i partipolitiske og religiøse spørgsmål og fungerer rundt om i Verden som NGO’er. Soroptimist International er Verdens største kvindeorganisation af kvinder i erhverv, der arbejder for menneskerettigheder og kvinders status og organisationen er repræsenteret i FN, hvor den har taleret.

Oprentlig dato: 

2008-09-25 15:38:55 +0200