Bendtner tilbage på U/21-landsholdet

U/21-landsholdets træner, Keld Bordinggaard, indlemmer Nicklas Bendtner i U/21-truppen til retur play off-kampen mod Serbien den 15. oktober. U/21-landsholdet spiller første play off-kamp mod Serbien den 11. oktober i Aalborg.
Nicklas Bendtner jubler over en af sine to scoringer i hans U/21-debut mod Spanien i 2006. Foto Per Kjærbye.
Den lå lige til højrebenet.
A-landsholdet har ’hviledag’ i VM-kvalifikations gruppe 1 den 15. oktober, hvor U/21-landsholdet møder Serbien i Beograd i den anden play off-kamp om adgang til EM-slutrunden for U/21-landshold i Sverige i 2009. Og selv om det er mere end to år siden Nicklas Bendtner spillede sin sidste U/21-landskamp under EM-slutrunden i Portugal, er han med sine blot 20 år stadig spilleberettiget for U/21-landsholdet, hvilket gjordet det oplagt, at indlemme ham i truppen:
"Vi glæder os meget til at byde Nicklas velkommen på vores hold. Han kender de fleste af spillerne fra de yngre landshold, og man mærker tydeligt, at Nicklas ser frem til at blive en del af vores hold for en stund," siger Keld Bordinggaard, der overværede Niklas Bendtner i Arsenals Champions League kamp tirsdag aften mod FC Porto i London, hvor den danske angriber fremtvang et straffespark i 4-0 sejren efter at være blevet skiftet ind midtvejs inde i 2. halvleg.
Det er tredje gang ud af de sidste fire mulige, at det danske U/21-landshold når play off-finalerne, hvilket var holdets første del mål:
"Med kvalifikationen til play-off kampene nåede dette hold et stort mål og er nu helt fortjent belønnet med en fantastisk mulighed for kvalifikation til EM-slutrunden i Sverige næste sommer," siger U/21 landsholdet træner Keld Bordinggaard og udtrykker sin store respekt for sit hold.
"Ikke alle har fået den spilletid på klubholdet, de havde håbet og de internationale kampe på U/21-niveau har krævet rigtig meget af disse spillere. Men de har alligevel løst opgaven og står nu overfor en klassemodstander som Serbien," siger Keld Bordinggaard, der forventer hård modstand i de to play off-kampe:
"Hele seks serbiske U/21 spillere har fået spilletid i det serbiske A-landsholds første VM kvalifikationskampe. Det giver et godt billede af en fremragende modstander, der er kendetegnet ved teknisk dygtige spillere med en veludviklet spilintelligens," fortæller Keld Bordinggaard og understreger dermed også, at Danmark næppe er favorit mod sidste års finalist ved EM i Holland:
"Men i disse kampe, der ofte får deres helt egen taktiske sjæl, kan alt ske," slutter Bordinggaard.

Oprentlig dato: 

2008-10-01 15:07:20 +0200