Apocalypse: Ny dokuserie om 2. verdenskrig i særklasse

Fra søndag den 25. april sender DR2 'Apocalypse' - en prisvindende og helt unik fransk dokumentarserie om 2. verdenskrig, der blev produceret i 2009 i anledning af 70-året for krigens udbrud i 1939.
Dokumentarserien skildrer i seks afsnit de afgørende forløb og vendepunkter i krigen: Fra den tyske invasion af Polen i 1939 over det japanske overraskelsesangreb på Pearl Harbour til Hitlers selvmord i bunkeren i Berlins ødelæggelseshelvede. Serien viser krigens konsekvenser fra flere synsvinkler. Ikke alene fra krigens militære og politiske lederes synspunkt, men også fra de menige soldaters perspektiv, fra de mange millioner civiles, fra de forhadte synderbukkes.
DR2 viser serien i forbindelse med 65-året for befrielsen den 5. maj, fordi den udmærker sig særligt ved en fremragende og usædvanligt intens formidling af et stof, der ellers allerede har været genstand for mange dokumentarfilm og -serier i høj kvalitet, fortæller DR2's kanalchef Arne Notkin:
- Selv på DR2, der nærmest er regerende danske tv-mestre i dokumentarstof om 2. verdenskrig, falder vi ind i mellem over en serie, der virkelig overrasker. 'Apocalypse' er sådan en serie. Det er et hidtil uset ambitiøst dokumentarfilmprojekt, der overgår selv de største spillefilm i spænding og fortælling.
- Serien rummer desuden en række unikke, aldrig før offentliggjorte privatoptagelser og udmærker sig ved en omfattende teknisk bearbejdelse, blandt andet i form af en minutiøs og videnskabeligt baseret håndkolorering, der får de originale optagelser til at fremtræde meget nærværende, tilføjer han.
- Vi er stolte af at markere 65-året for befrielsen med serie, der rummer så store kvaliteter. For de hidtil uindviede byder 'Apocalypse' på en enestående, komprimeret indføring i verdenshistoriens største og mest skelsættende konflikt, men også de mere garvede kendere af historisk stof om 2. verdenskrig vil kunne have fornøjelse af dens fortællemæssige overskud og flotte billedside, slutter Arne Notkin.