7.000 pc"er til Helsingør Kommunes skoleelever

I dag overrækker formanden for Børne og ungdomsudvalget, Gitte Kondrup i Helsingør Kommune de første ud af 7.000 Samsung pc’er til kommunens skoleelever. Samarbejdet mellem Samsung og Helsingør kommune er et ud af en række initiativer i kommunen, der skal give Helsingør kommunes skoleelever og lærere et markant kompetenceløft på IT-området.

Som et led i Helsingør Kommunes satsning på IT-området bliver alle skoleelever fra bh.kl. til 6. klasse i kommunens folkeskoler nu udstyret med en Samsung pc. Pc-samarbejdet er et initiativ blandt flere, der skal være med til at løfte IT-kompetencerne hos Helsingør kommunes skoleelever. Målet er, at eleverne skal til at arbejde i et elektronisk læringsunivers, hvor de fx skal hente deres lektioner online, og de nye pc’er vil indgå som en aktiv del af undervisningen.

Om valget af Samsungs pc-løsning, fortæller centerchef for Dagtilbud og skoler i Helsingør Kommune, Bjarne Caspersen: ”Valget faldt på Samsung fordi de vandt udbudsrunden - havde et virkelig godt produkt, men også fordi Samsung bedst levede op til vores krav om, at computeren skulle være hårdfør og have et godt batteri, der kan holde hele skoledagen. Desuden kunne Samsung levere et produkt, der takket være en unik hurtigstart-funktion kan honorere den spontanitet i undervisningen, der er afgørende for at lærere og elever hurtigt kan tage maskinerne i brug i timerne”.

De mange pc’er er skræddersyet til Helsingør Kommunes behov. ”Hos Samsung er vi glade for at være valgt som Helsingør Kommunes partner på dette projekt. Det er første gang vi laver et samarbejde af denne volumen og vi er rigtigt glade for det endelige resultat, som er udviklet særligt til kommunens behov bl.a. i forhold til konfigurationen af maskinen, hvor vi har tilpasset den til elevernes brug i klasseværelset, fx ved at udstyre maskinerne med en særlig høj ydeevne” udtaler Casper Tinus Sanderhage, salgschef for Samsung Danmarks IT-division.

Processen med udviklingen af de mange pc’er til Helsingør Kommune er foregået i en tæt dialog mellem Samsung og kommunen, og både hos Helsingør Kommune og Samsung håber man at kunne fortsætte samarbejdet i fremtiden. ”Samsung har været en meget seriøs og servicemindet samarbejdspartner, og vi har haft en god og konstruktiv dialog, hvor vi er blevet mødt med stor lydhørhed overfor vores ønsker”, fortæller Bjarne Caspersen. Casper Tinus Sanderhage fra Samsung supplerer: ”Det har været meget spændende at få mulighed for at udvikle denne pc til Helsingør Kommune, da projektet understøtter vores intensiverede satsning på B2B-segmentet. Derfor håber vi selvfølgelig også at kunne fortsætte vores gode samarbejde med Helsingør Kommune i fremtiden”.