​Danskerne streamer ulovligt – uden at vide det

Tirsdag aften, gutterne er på besøg og der er Champions League i fjernsynet. Eller er der nu også det? Vi danskere er mere vilde med fodbold end nogensinde før, men viljen til at betale for vores Champions League ligger på et mindre sted.

Især fordi at TV-pakker indeholdende fodbold med verdens bedste hold mod hinanden ligger i 400 kroner om måneden op opefter. Det fortæller Søren Skriver fra TVPakkerguide.dk, et forbrugersite, der hjælper med at sammenligne priser på forskellige TV-pakker.

”Vi kan se hvordan de TV-pakker med ikke bare sport, men især Champions League, er interessante. Men vi kan også se vores brugere gør hvad de kan for at finde det billigere og det er svært”.

Det giver mange lyst til i stedet for at se det i fjernsynet med en TV-pakke at streame deres Champions League. Det forstår Søren Skriver også godt, men det hjælper ikke på situationen:

”Når du streamer tilegner du dig adgang til noget, du ikke har rettigheder til eller betalt for og det er naturligvis ulovligt”.

Der er i Danmark blot en TV-udbyder, der tilbyder ChL.

I praksis er det svært at opdage hvem der sidder på et givent stream og gøre noget ved det. Der er ikke praksis for i Danmark eller andre lande i EU at gøre noget ved det. Men det ændrer ikke på den grundlæggende problemstilling:

”I resten af livet gælder reglen om, at har du penge kan du få og har du ikke må du gå. Det gælder bare ikke på internettet og det gør det svært for rettighedshaverne og TV-producentere at skabe indhold, de kan lave en forretning på. I sidste ende kan dette jo ende med, vi ikke har Champions League-fodbold at se på og det ville være en skam.