LFA dømt som taber af aflyst kamp mod Frem

Lolland-Falster Alliancen dømmes som taber for ulovlig udeblivelse fra Viasat Divisionskampen mod Frem den 14. september, efter stort antal spillere var ramt af maveonde. Næsby Boldklub fortsat frataget syv points i 2. Division Vest.
Boldklubben Frem får tre gratis points på kontoen.
Klubbens kamp mod Lolland-Falster Alliancen (LFA) i september bliver således ikke spillet.
Det var således ikke en force majeure situation og dermed lovlig aflysning, da LFA søndag formiddag den 14. september valgte ikke at stille op til kampen mod Boldklubben Frem i Viasat Divisionen.
Det besluttede DBUs bestyrelse lørdag under behandlingen af en anke fra Frem over DM-disciplinærudvalgets tidligere afgørelse. Udvalget vurderede i modsætning til bestyrelsen, at der netop var tale om en force majeure situation, da mindst 10 spillere fra Lolland Falster Alliancen mellem fredag den 12. og søndag den 14. september angiveligt blev ramt af en virus.
Bestyrelsen er af den principielle opfattelse, at klubben allerede lørdag, efter meldinger om de første sygdomstilfælde indløb, skulle have forberedt sig på, at sikre sig det nødvendige antal spillere til førsteholdets kamp i Valby Idrætspark søndag eftermiddag. Bestyrelsen finder det tillige mangelfuldt og kritisabelt, at klubben hverken informerede turneringens administrator, DBU, eller modstanderen, Frem, om situationen allerede lørdag.
LFA blev ved dens første kontakt til DBUs turneringschef, Peter Ebbesen, søndag morgen gjort opmærksom på, at konsekvenserne af en eventuel udeblivelse ville blive afgjort af DM-disciplinærudvalget, som i sin afgørelse gav Frem mulighed for at anke afgørelsen om fastsættelsen af en ny spilledato til DBUs bestyrelse.
Afbud med krav om redegørelse
Viasat Divisionskampen mellem Boldklubben Frem og Lolland Falster Alliancen var programsat af DBU til søndag den 14. september klokken 13.00 i Valby Idrætspark.
Klokken 08.45 på kampdagen kontaktede LFA’s sportschef John Hansen telefonisk leder af DBUs turneringsafdeling, Peter Ebbesen. John Hansen meddelte, at LFA ikke var i stand til at stille hold, fordi 10 spillere fra førsteholdstruppen var blevet ramt af maveonde eller madforgiftning.
Kort efter blev beslutningen kommunikeret til alle relevante parter, herunder til hjemmeholdet Boldklubben Frem.
LFA blev gjort opmærksom på, at de som følge af aflysningen skulle aflevere en redegørelse til DBU med tillæg af dokumentation i form af tre uafhængige lægeerklæringer omhandlende tre forskellige spillere.
I en skrivelse til DBU stillede Boldklubben Frem imidlertid spørgsmålstegn ved, om kampen kunne aflyses på grund af sygdom. Herunder om LFA burde have fyldt op og suppleret med andre spillere ”nedefra”. Således mente Frem, at LFA burde dømmes som taber med 0-3, og henviser i sin begrundelse til Herre-DM propositionernes § 25.1.
Derudover mente Boldklubben Frem sig i øvrigt berettiget til økonomisk kompensation for aflysningen.
På den baggrund behandlede DBUs DM-disciplinærudvalg sagen, som primært handlede om, hvorvidt kampen skulle spilles om eller, om LFA skulle erklæres som taber med 0-3.
Fyldestgørende redegørelse fra LFA
LFA havde redegjort for, at alle spillere i førsteholdstruppen torsdag den 11. september spiste i klubbens restaurant. En menu bestående af suppe og derefter mexicanske pandekager.
Da klubbens daværende cheftræner, Jesper Hansen, lørdag morgen var på vej i bil til holdets træning, blev han undervejs ringet op af tre spillere, som meldte afbud, idet de var blevet syge fredag, og havde kastet op natten til lørdag. De tre spillere var dermed ude af truppen til kampen mod Frem.
Da træneren senere lørdag formiddag gennemførte træningen med førsteholdstruppen, klagede yderligere fire spillere over maveonde.
På grund af den opståede situation besluttede træneren og klubben, at man skulle tilbageholde tre spillere, der var udtaget til klubbens 2. hold, som ”beredskab” til førsteholdets kamp mod Frem den følgende dag.
Disse tre spillere skulle have spillet for 2. holdet lørdag den 13. september mod Køge Boldklub i Danmarksserien. Da man kontakter den ene af de tre spillere, meddeler han, at han også har fået et maveonde, og derfor hverken ville kunne spille for første- eller andetholdet.
Lørdag middag var status derfor, at fire spillere med sikkerhed var syge, og fire spillere havde symptomer på sygdom. Klubben gennemførte træningen i forhåbningen om, at de sygdomsramte spillere blev klar til dagen efter.
Søndag morgen modtog klubben imidlertid afbud fra yderligere to spillere, mens de fire spillere, der viste symptomer på sygdom til træningen lørdag, heller ikke følte sig i stand til at spille.
Herefter vurderede LFA, at de ikke kunne stille hold, hvorefter klubben kontaktede DBU og oplyste om situationen.
I sin redegørelse skrev John Hansen, LFA, at klubben set i bakspejlet godt kunne have kontaktet DBU allerede lørdag eftermiddag, men at man på dette tidspunkt fortsat troede på muligheden for at stille hold til kampen mod Frem, hvilket bekræftes af klubbens initiativer.
Frem får skrivebordssejr
Boldklubben Frem havde erklæret sig uenig i, at en kamp kunne aflyses på grund af sygdom.
Klubben mente, at LFA burde have suppleret op med spillere fra 2. holdet for at imødekomme en situation med sygdom. Frem mente ligeledes, at LFA skulle erklæres som taber med 0-3. Idet Frem ikke præciserer det i sin indsigelse, formoder DM-disciplinærudvalget, at Frem sandsynligvis henviser til Herre-DM propositionernes § 25.1, som har følgende ordlyd:
”Såfremt en klub uden lovligt forfald udebliver fra en kamp eller ikke er rede til at spille senest 5 minutter efter det for kampen planlagte begyndelsestidspunkt, kan kampen af administrator erklæres for tabt af den klub, der ikke var rede. For kampe mellem klubber fra samme by gælder dog ingen 5 minutters respit. Som lovligt forfald vil i intet tilfælde enkelte spilleres forfald blive anerkendt”.
Frem argumenterede endvidere ved at stille spørgsmålstegn ved, hvilke sygdomme der kan anerkendes som lovligt forfald og hvilke læger, der i givet fald skal vurdere det og udstede lægeerklæringer. Klubben mente, at fastsættelse af en ny kamp vil åbne op for flere klubbers forsøg på at aflyse kampe.
LFA dømmes som taber af kampen med målscoren 0-3, og Frem tildeles således tre points og målscoren 3-0.
Den opdaterede stilling i Viasat Divisionen fremgår her.
Næsby fortsat frataget syv points
Bestyrelsen behandlede også en ankesag fra Næsby Boldklub, der i fem af klubbens kampe i 2. Division Vest dette efterår havde benyttet spilleren Mads Bartram uden at have hans spillercertifikat.
Spilleren skiftede i sommerpausen fra FC Fyn (Dalum IF), men i forbindelse med klubskiftet blev hans spillercertifikat imidlertid ikke overført fra hans tidligere til hans ny klub.
Det skete først onsdag den 24. september i timerne umiddelbart inden Næsbys kamp mod netop FC Fyn. Dette forhold har foranlediget en protest fra FC Svendborg mod Næsbys anvendelse af Mads Bartram i klubbernes indbyrdes kamp i Svendborg den 27. august, som Næsby vandt 2-1.
Både Næsby Boldklub og Dalum IF har skriftligt bekræftet overfor DBU Turneringer, at spillercertifikatet først er overført den 24. september.
På den baggrund stadfæstede bestyrelsen afgørelsen fra DM-disciplinærudvalget.

Oprentlig dato: 

2008-10-27 01:28:03 +0200